top of page
books-1605416_1920.jpg

Guided reading

Guided reading er en læsemetode som anvendes i indskolingen. Metoden anvendes i flere skoler her i Danmark, og den stammer fra England.

 

Formålet med guided reading er at give selv de yngste elever en fair chance for at kunne læse bøger, som er meningsfyldte, og hvor sproget flyder naturligt.

Mange letlæsningsbøger har så stor fokus på, at ordene skal være lydrette, at meningen i bogen går tabt - den gode historie forsvinder for læseren.

Bøgerne her hos Forlaget elixum er skrevet med den bagtanke, at vi vil give børn fantastiske læseoplevelser, og derfor er vi ikke gået på kompromis med teksternes indhold for at skabe lydrette bøger. I stedet har vores bøger et naturligt flydende sprog, mange gentagelser, fokus på de 120 mest almindelige danske småord og selvfølgelig fantastiske historier, som kan motivere børn til at læse mere.

Bøgerne er velegnede til netop guided reading.

Citat fra EMU ang. bogudvælgelse til guided reading i en klasse:


"Det er en stor opgave at udvælge bøger til 12 niveauer, og der er mange parametre der skal tages højde for. Vigtigt er det at det ikke er lydrette letlæsningsbøger, men bøger med et naturligt og meningsgivende indhold. Gerne med god redundans så eleverne hurtigt får følelsen af at de læser en bog med et vedrørende indhold."

bottom of page